Corona maatregelen update14/1

14 januari 2022


Update 14/1 

 Het kabinet heeft vanavond aangekondigd dat een aantal versoepelingen mogelijk zijn t.a.v. het sporten. Alle andere maatregelen blijven gelden tot en met 25 januari. Dan bekijkt het kabinet of de huidige maatregelen verder versoepeld kunnen worden. De volgende versoepelingen gaan in miv zaterdag 15 januari:  

-Buiten en binnen tennissen is toegestaan, zowel vrij spelen als trainingen voor jeugd en volwassenen. Er geldt geen eindtijd meer en er is geen maximale groepsgrootte. Dubbelen is dus weer mogelijk

-Onderlinge wedstrijden op de eigen vereniging zijn toegestaan. Zonder publiek.

-Kleedkamers, douches en toiletten mogen open; bij het gebruik hiervan is een CTB (vanaf 18 jaar) en het dragen van een mondkapje (vanaf 13 jaar) verplicht  

Wat kan nog niet:

-Competities tussen clubs en toernooien zijn niet toegestaan.

-Horeca op sportlocaties blijft nog gesloten

Voor informatie over vervolgen tennislessen volgt nog informatie door Eddy in de tennislesapp 

 

Update 8/1 

-Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen m.i.v dinsdag 11 januari tot 20:00 uur buiten sporten (vrij spelen en trainen) en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club. Hiervoor geldt geen maximale groepsgrootte. Dit was tot op heden mogelijk tot 17 uur. 

- Voor volwassenen is alleen enkelspel toegestaan, dit in tegenstelling tot eerdere berichtgeving


20/12 Update maatregelen n.a.v. persconferentie

M.i.v. 19/12 is er door het kabinet een harde lockdown afgekondigd. Voor het tennis gelden de volgende aanvullingen in elk geval tot 14 januari:

- Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar buiten sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennissen met 2 volwassenen blijft dus mogelijk en kan veilig op 1.5 meter afstand. Twee groepen (koppels) moeten elkaar voldoende afstand geven. Dubbelen is ook mogelijk als spelers 1.5 meter afstand tot elkaar en tot het andere koppel op de baan houden. Verder geldt: geen fysiek contact, ga niet samen op het bankje zitten, geef geen high fives en wissel niet van baanhelft. 

- Voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar geldt nog steeds dat zij buiten kunnen sporten (vrij spelen en trainen) en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club. Hiervoor geldt geen maximale groepsgrootte. 

- (Interne) wedstrijden/competities, toss, e.d. zijn voor volwassenen niet toegestaan 

- Sportkantines moeten gesloten zijn, maar er mag wel gebruik worden gemaakt van de toiletten.

Bovenstaande komt bovenop de maatregelen die op 28 nov ingesteld zijn door het kabinet (zie hieronder)


Vanaf zondag 28 november geldt een ’avondlockdown’, ook voor de amateursport.
Tennissen mag dan tot 17.00 uur. Daarna moet de buitensportlocatie worden gesloten, ook de horeca/kantine.

De maatregelen voor tennis in het kort:
-Sporten blijft mogelijk, zowel buiten als binnen tot 17.00 uur. Dit geldt voor vrij spelen, trainingen, competities en toernooien.
-
Tijdens het sporten is de 1.5 meter afstand niet nodig, buiten de baan of op het park is de 1.5 meter wel verplicht. Geef elkaar de ruimte.
-Voor buiten sporten is het niet nodig een CTB te laten zien
-
Horeca op de sportlocatie mag open tot 17.00 uur.

Een CTB is nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder bij het betreden van de binnenruimtes, horeca en terras van de sportlocatie.
Een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en 1.5 meter afstand is verplicht.
Dit betekent dus dat iedereen die gebruik maakt van het clubhuis of het buitenterras op een vereniging een CTB moet laten zien.
Dit geldt ook voor de andere binnenruimtes, zoals kleedkamer, toilet en bestuurskamer.

Publiek is niet toegestaan op het park of in een hal.
Ouders, familie en vrienden kunnen niet komen kijken bij trainingen en wedstrijden.

Nieuwscategorieën