Onderhoudinstructies SmashCourt banen

08 maart 2024


Beste leden,

Tijdens de laatste ledenvergadering ging het onder andere over de levensduur en kosten als de toplaag aan vervanging toe is. Gelukkig is het nog niet zover maar om de levensduur te verlengen zijn hierbij wat tips wat de leden zelf kunnen doen.

Het slepen van de banen is door de jaren heen verslechtert en dat komt deels door wat er af en toe wordt geroepen vanaf de zijlijn. De strekking was min of meer ' slepen is overbodig ' en dat is helaas te kort door de bocht.

In dit Artikel gaat het met name om wat de leden na het spelen zelf kunnen doen. Het antwoord is vrij simpel vegen. Door het slepen blijft de infill gelijkmatig verdeeld over de banen. Door te slepen reduceer je mos en alg aanslag. Wanneer slepen: 

  • Als de Toss avond voorbij is
  • Als de training voorbij is
  • Als de competitiewedstrijden gespeeld zijn
  • Na een activiteit
  • Als je denkt na dit tijdstip wordt er na alle waarschijnlijkheid niet meer gespeeld
  • Of doe het gewoon want het verlengd de levensduur

Door de aanschaf van een bladblazer op accu hebben we een extra middel om verontreinigingen tegen te gaan zoals blad, takken en overige verontreinigingen. Dit wordt inmiddels ook goed opgepakt door de leden. Bladblazer ligt voor gebruik in de kantine. Vergeet niet de 🔋 te laden na gebruik.

Ga niet slepen wanneer de banen vochtig tot nat zijn.

Is dit het dan ' NEE ' maar hiervoor is er een BC en een professionel die jaarlijks groot onderhoud pleegt. 

Baan commissie 

Nieuwscategorieën