Van de Bestuurstafel

Nieuwsbrief van het bestuur mei 2022  

Notulen ledenvergadering 2022. De notulen van de ledenvergadering staan online. Dit heeft even geduurd, wij hebben recentelijk pas weer overleg gehad waarin de notulen door het bestuur zijn vastgesteld. Daarna kan dit ter inzage voor de leden worden geplaatst. Je kunt ze vinden achter het inlog gedeelte op de website bij tabblad info voor leden.

Nieuwe penningmeester. Zoals ook al gemeld op de ledenvergadering stopt Olger als penningmeester. We zijn op zoek gegaan naar een vervanger en daarin zijn we inmiddels geslaagd Diana Wilzing neemt de functie van penningmeester over in de loop van dit jaar. Diana neemt uiteraard dan ook de functie als bestuurslid in. We zijn blij dat deze functie weer is overgenomen. Olger heeft zijn taak als penningmeester zeer goed opgepakt en had ook veel plezier in zijn taak. De afstand Scheemda – Onstwedde en zijn drukke privé werkzaamheden waren wel iets te veel. We wensen Diana veel plezier en succes in haar nieuwe rol.  

Rookbeleid. Op uiterlijk 2025 gaat er een algeheel rookverbod op sportverenigingen van kracht. Op de ledenvergadering hebben we hier over gesproken en hoe hier in aanloop naar het rookverbod mee om te gaan. We hebben afgesproken tot die tijd een aparte rookplek te creëren.   M.i.v. 1 juni a.s. is het terras daarom rookvrij en mag er alleen aan de grote ronde statafel bij de ingang worden gerookt.

Braderie. Op 6 juli wordt de jaarlijkse braderie gehouden. Het zou leuk zijn als wij als Uneswido ook weer vertegenwoordigd zijn. Lijkt het je leuk om Uneswido te vertegenwoordigen op de braderie met bijv. een actief spel/activiteit, meld je dan aan bij Jeannet Deuring, graag z.s.m., maar voor 15 juni.  

Het Bestuur 

 

Hallo allemaal.

Hoognodig om een keer weer iets te melden op de website van Uneswido. Dat komt er soms niet van, maar we hebben nu wel heel mooi nieuws.
Nu even niet over Corona, daar zijn de afgelopen maanden wel diverse keren wat berichten over gepubliceerd. “Wij zijn wel klaar met Corona,” maar….. je kent hem wel. We kunnen inmiddels weer volop spelen, dubbelen, lessen en tossen zijn allemaal weer toegestaan.
Ook de kantine kan weer open zonder beperkingen, nou ja tot 01.00 uur: Fijn dat we weer zover zijn.

Afgelopen zomer zijn we ondanks de beperkingen toch nog goed door de KIA Open en Clubkampioenschappen gerold. Dat was een gelukje en weer goed geslaagd.  

Een nieuw seizoen (zomer) staat weer voor de deur. De diverse commissies hebben niet stil gezeten. De AC heeft zijn plannen weer klaar voor 2022. Goed afgestemd met de competitieleider en interne wedstrijdleiders. Kantinerooster is er ook op afgestemd, dus laat die zomer maar komen.

De baancommissie is bezig met het vervangen van de containerdeuren, door normale deuren. Ja normale deuren… die we normaal kunnen openen en afsluiten.

En dan het mooiste nieuws. Er is Ledverlichting geïnstalleerd op baan 1 en baan 2. Besluit ledenvergadering begin 2021. De verlichting van de kantine en terras zijn ook vervangen door ledverlichting. Dit is een behoorlijke investering, maar bespaart ook een hoop variabele kosten. Investering in duurzaamheid is subsidiabel en dat hebben we dan ook aangevraagd. We hebben BOSA-subsidie aangevraagd. De subsidieregeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA) is bedoeld voor amateursportorganisaties. Daar hebben we nog geen toezegging op.  
Daarnaast hebben we subsidie aangevraagd bij: Stichting Gebiedsfonds Stadskanaal op zon
Vandaag hebben we de overeenkomst die daarbij hoort ondertekend We ontvangen van het Gebiedsfond een bedrag van € 10.000, = subsidie. Daar zijn we uiteraard heel erg blij mee.

De ledenvergadering is gepland op 17 maart 2022 Dat zal misschien weer een MS Teams meeting worden, dat zien we nog wel. De agenda volgt nog, maar zet deze datum alvast in je agenda. 

Het bestuur.