Tennisles

Erik van der Laan, Hij is onze nieuwe trainer voor de volwassenen en de jeugd.

Maar wie is Erik? 
Erik is geboren in 1979 en is opgegroeid in Nieuw-Buinen en woont op dit moment samen met Ellen in Stadskanaal. Hij heeft in het verleden op een hoog niveau gevoetbald bij FC Groningen en v.v. Nieuw-Buinen in de hoofdklasse en 1e klasse.
Later is hij begonnen met tennissen al tenniste hij vroeger zomers ook heel veel in zijn vrije tijd. Erik is zelf lid bij GSM Nieuw Buinen en daar speelt hij competitie in een mixteam op de zaterdag.
Tevens kennen jullie hem ook als toernooileider van hun jaarlijkse Open Toernooi, die altijd in maart wordt gehouden. Dit toernooi is het  eerste buitentoernooi van het kalenderjaar.

De speelsterkte van Erik is: 5 in de enkel en dubbel. Af en toe paddelt hij ook en speelt jaarlijks een toernooitje. Sinds 2020 is hij fulltime bezig met zijn bedrijf BPT, Break Point Tennis en doet dit samen met Ellen. Zij houdt zich bezig met de administratie en Erik geeft de tennislessen.  Samen bespannen ze alle tennisrackets, die binnenkomen voor een verse bespanning.

Naast het lesgeven in Onstwedde geeft hij ook les bij: TV G.S.M. in Nieuw Buinen , TC Gasselternijveen en MTC Musselkanaal.   Erik is iedere avond actief als trainer, maar ook overdag heeft hij groepen, die leskrijgen. Hij vindt het belangrijk, dat zijn lessers heel veel plezier hebben in het spelletje, iets van hem leren en zelf natuurlijk ook fanatiek zijn. Erik stimuleert het spelen van wedstrijden en toernooien, want van veel spelen word je steeds een beetje beter.

Natuurlijk is iedere lesgroep weer verschillend, maar daar worden de trainingen wel op aangepast. Erik zegt “Uneswido” een fijne en een mooie club te vinden met een geweldige accommodatie. Hij vindt het een club, waar nog veel activiteiten georganiseerd worden en waar een grote groep vrijwilligers actief zijn voor de club.

Hij heeft heel veel zin om op onze club les te geven en hoopt, dat het een langdurige samenwerking gaat worden. 

 

 

Meer informatie over de lessen zijn te verkrijgen via email aan Jeannet Deuring.

Het nemen van tennisles betekent wel, dat je lid moet zijn of worden van Tennisclub Uneswido. Je kunt je eventueel hier online aanmelden voor lidmaatschap van de tennisclub.