Kantine

Onze tennisvereniging beschikt over een eigen kantinecomplex. Ieder lid draagt zijn steentje bij en wordt of ingeroosterd voor de schoonmaak of voor het draaien van kantinediensten. Zo houden we met elkaar de kantine netjes en goed beheerd. 

Schoonmaak: De schoonmaak van de kantine, de keuken, toiletten en kleedkamers gebeurt wekelijks. Alle benodigde spullen zijn aanwezig in de schoonmaakkast in de gang.

Kantinedienst: Op de woensdag- en donderdagavond is er altijd een kantinedienst aanwezig. Op de dagen dat er competitie wordt gespeeld is er ook een kantinedienst ingeroosterd.
Ook tijdens de clubkampioenschappen en tijdens het Kia toernooi zijn er kantinediensten. In de praktijk komt het er op neer, dat je gemiddeld 2 tot 3 keer per jaar zal worden ingedeeld voor één van beide diensten.
Ben je verhinderd, zorg er dan zelf voor dat je je dienst ruilt met iemand anders. Afzeggen is geen optie, maar ruilen!

De schoonmaak en kantinedienstroosters kun je vinden als je inlogt op Mijn Club.
Na het inloggen verschijnt in de menubalk het onderdeel Info voor Leden. Hier vind je o.a. de schoonmaak- en kantinedienstrooster.
Ook hangen de roosters op het prikbord in de hal.
Bij KIA en clubtoernooien doen we kort tevoren vaak nog een beroep op extra hulp achter de bar met b.v. finaledag of extreme drukte. Medewerking wordt dan zeer op prijs gesteld. We zijn hier dan niet alleen om te tennissen, maar ook om dit soort dagen probleemloos en verantwoord te laten verlopen.

Tijden van de kantinedienst:
- Op woensdagavond (toss avond)  en donderdagavond van 19:00  tot  23:00  uur
- Op vrijdagavond van 19:00 – 23:00 uur. (competitie)
- Op zaterdag van 10:00 - 14:00  en van 14:00 – 18:00 uur tijdens competitie. (onderling overleggen wie welk gedeelte van de dag doet)
Om 23 uur mag je in principe afronden en overdragen aan de nog aanwezige leden, die dan de dienst en verantwoordelijkheid overnemen en afsluiten.   S

Sleutel van de kantine: De sleutel van de kantine (dienst) gaat middels overdragen aan de volgende dienst, kijk dus wie na jou aan de beurt is en draag de sleutel persoonlijk over. Wanneer dat niet lukt mag de sleutel ook in de brievenbus bij Gerard/Jannie Koerts, Tellingerweg 5. Hier is ook de sleutel te verkrijgen, wanneer je deze niet ontvangen hebt van je voorganger.

Werkzaamheden schoonmaakdienst:     (tijdstip vrij in te plannen )
- Kleedkamers, toiletten, hal, keuken en kantine schoonmaken en zuigen/dweilen.
- Afvalbakken legen, schone zakken er in.
- Eventuele was meenemen/ thuis doen en retour a.u.b.
- In rustige tijden evt. keer de ramen doen binnen/buiten of andere extra beurten
- Schoonmaakdienst aftekenen op lijst prikbord.

Werkzaamheden van de kantinedienst:
- Koffie zetten, consumptie uitgifte en beheer kas/ pin apparaat.
- Afwassen en keuken netjes achterlaten.
- Kas opmaken, zie werkwijze kasbeheer.
- Kantine opruimen  en vegen (evt. terras opruimen).
- Verwarming  terugzetten naar 17 graden !
- Koelkasten weer goed bijvullen, graag letten op datum, nieuwste achteraan.
- Controle koffiezetapparaat/frituur uit ?
- Afvalbakken legen, schone zakken er in.
- Ramen en deuren op slot. Vergeet niet alarm er op te zetten middels druppelsleutel.  
Let op:  wij schenken geen alcohol < 18 jaar !!!  Graag attentie, als club riskeren we hiermee hoge boetes en als bardienstmedewerker ben jij als bardienst hiervoor verantwoordelijk !

Wekelijks op zondagmorgen rond 10 uur worden de ingeroosterde diensten op de activiteitenapp gezet ter herinnering. Enkele leden die (in overleg) niet staan vermeld in het kantinedienst- of schoonmaakrooster verwachten we op de tuinrondes, die worden bekend gemaakt in de activiteitenapp.
Alle nieuwe leden worden door ons ingewerkt en krijgen alle uitleg bij hun eerste keer, dat ze zijn ingeroosterd voor een dienst.

Speciale wensen voor rooster graag via app doorgeven aan Harma.  

De kantinecommissie:  Alie, Greetje, Fabian en Harma.